Partiolaisen varusteet

Linkit

Varusteiden perusteet - mitä ainakin tarvitaan

Partion harrastaminen ei tavallaan ole välineurheilua. Viikkokokouksissa käymiseen tarvitset reippaan asenteen ja partiohuivin.
Partiohuivin saa ostettua lippukunnalta 13 euron hintaan.

Leireille ja retkille kuitenkin tarvitaan varusteita, jotta retkeily luonnossa on hieman mukavampaa. Alkuun pääsee vähällä ja alkuun kannattaa kysellä esim. lainatavaroita, tai liittyä esim. Facebookin partiokirpputorille.

PARTIOASU

Partioasu on virallinen asu, jota käytetään esimerkiksi partioparaatissa, itsenäisyyspäivän lupauksenannossa, virallisissa kokouksissa ja muissa edustustilaisuuksissa. Partioasuun kuuluu partiopaita, partiohuivi ja tumma alaosa; tummat sukkahousut ja hame tai tummat housut.

Sudenpennuilla partiopaita on tummansininen college lippukunnan logolla, se hankitaan lippukunnan toimesta yhteisesti (kts. Sudenpennun aloituspaketti)  ja maksuohjeen siihen saa myös ryhmänjohtajilta. Kolmosluokalla partion aloittavat eivät saa enää uutta sudenpentupaitaa, koska käyttöikä jäisi kovin lyhyeksi.  Seikkailijoilla ja vanhemmilla partiopaita on ”virallinen” ruskea paita, jonka voi ostaa uutena Scandinavian outdoorilta , tai käytettynä esim. partiokirpputorilta.

Jos ihmettelette joskus, miksi lippukunnassamme on kahden värisiä paitoja, se on historian havinaa; Viinikan Sinitytöillä on ollut käytössä siniset ja Viinikan Sinisillä ruskeat paidat, yhdistymisen jälkeen päätimme, että siirtymä ruskeisiin paitoihin alkaa pikkuhiljaa.

"Oletteko te niitä Viinikan Sinisiä ruskeilla paidoilla?"
Viinikan Siniset
Lentävä lause