Merkkien ompeluohje

Mitkä merkit?

Pieni sudenpentu saa kotiinsa jo ensimmäisenä syksynä hirveän kasan merkkejä. Osa niistä kuuluu oleellisesti partiopaidan vakivarustukseen ja osa on ikäkausikohtaisia merkkejä, jotka kertovat partiossa tehdyistä asioista. Partiopaidan vakimerkit ovat ennen kaikkea tunnuksia muille partiolaisille; ne kertovat mm. omasta kotipaikkakunnasta

Vasen hiha

Vasempaan hihaan ommellaan ylhäältä alas seuraavat merkit;

1. Paikkakuntatunnus (Tampere)
2. Tampereen partiolaisten tunnus (sinivalkoinen suorakulmio)
3. Hämeen partiopiirin tunnus (ilves)
4. Suomen partiolaisten merkki. Huom! Olkaa tarkkana, että ompelette sen oikein päin.

5. Lupausmerkit (eli maailmanjärjestöjen merkit). Nämä merkit saa lupauksenannon jälkeen ja ne ommellaan vierekkäin Suomen partiolaisten merkin alle. 

Valkovioletti merkki on WOSM:n tunnus (The World Organisation of the Scout Movement)

Sinikeltainen merkki on WAGGGS:n tunnus (The World Association of Girl Guides and Girl Scouts)

Vasen ja oikea rinta

Oikeaan rintaan ommellaan maatunnus (Suomi – Finland) ja vasempaan rintaan lippukunnan huivimerkin ”pienoiskuva”. Huomatkaa siis, että huivimerkki ja sudupaidan rintamerkki ovat samanlaiset, vain eri kokoiset keskenään.

Huivimerkki

Huivimerkki on partiolippukunnan keskeisimpiä tunnuksia ja se ommellaan huivin alaosaan. Huivimerkin saa lupausmerkkien kanssa samaan aikaan lupauksenannon jälkeen. 

Sudenpentujen oikea hiha

Sudenpentujen oikeaan hihaan kertyy merkkejä sudenpentuvuosien aikana ja ne kuvastavat partiossa tehtyjä asioita. Ensimmäisen syksyn päätteeksi sudenpentu saa hihaan suden pää -merkin ja mahdollisesti jo muitakin aktiviteettimerkkejä. Suden pää ommellaan hihaan keskelle ylös, ja muut merkit sen alapuolelle.