Lippukunnasta

Viinikan Siniset

Viinikan Siniset on noin 70 hengen lippukunta, ja kolomme sijaitsee Viinikan kirkolla. Teemme paljon yhteistyötä sisaruslippukuntamme Viinikan Sinityttöjen kanssa ja Tampereen Eteläinen seurakunta toimii taustayhteisönämme

Historiaa

Viinikan Siniset on perustettu 1953

Alkusysäyksen partiotoiminnan aloittamiselle Viinikassa sai aikaan oman seurakunnan perustaminen. Suomen suurin seurakunta Tuomiokirkkoseurakunta jaettiin vuoden 1953 alussa viiteen itsenäiseen seurakuntaan: Tuomiokirkko, Härmälä, Pyynikki, Kaleva ja Viinikka. Poikatyöntekijäksi Viinikkaan tuli Harry Jaakkola, joka jo vuonna 1948 oli perustanut partiolippukunta Hiipan Pojat.

Aluksi toimintaa oli poikakerhoissa. Erätiellä asuva Osmo Karanka sai Harry Jaakkolan innostumaan omasta lippukunnasta Viinikkaan. Syksyllä -52 valmisteltiin lippukunnan perustamista, neljä poikaa suoritti III luokkaa. Perustamistilaisuudessa 6.2.1953 oli mukana Suomen Partiopoikajärjestön Hämeen piirin johtaja rovasti Leo Böök ja Viinikan seurakunnan kirkkoherra, rovasti Paavo Viljanen. Leo Böök oli mieltynyt Koivistonkylän Sulkavuoreen hyvänä retkipaikkana, joten hän ehdotti lippukunnan nimeksi Sulkavuoren Pojat. Vanhempien edustaja Osmo Karanka ehdotti nimeksi Viinikan Siniset, sillä seurakunta taustayhteisönään toimivat lippukunnat kuuluivat Suomen Partiopoikajärjestön Siniset Partiopojat jäsenliittoon. Asiayhteyttä pidettiin hyvänä ja niin yksimielisesti päätettiin antaa lippukunnan nimeksi Viinikan Siniset. Samasta syystä valittiin kaulahuivin väriksi sininen. ja Perustamistilaisuudessa antoivat neljä syksyllä III luokan merkin suorittanutta poikaa partiolupauksen. Perustajajäseniä oli 14.

Keith Marshall

Designer

George Williams

Developer

Julia Castillo

Client service