Kannatusjäsenyys

Viinikan Siniset ry:n uudet säännöt mahdollistavat nykyisin kannatusjäsenyyden. Kannatusjäsenyydelle nähtiin tarvetta, koska lippukunta on saanut useammankin yhteydenoton siitä, että esimerkiksi vanhat jäsenet haluaisivat tukea yhä toimintaa, mutta eivät liittyä kuitenkaan enää varsinaisiksi partiolaisiksi.

Kannatusjäsenet ovat yhdistyksen jäseniä, mutta eivät partiolaisia. Merkittävin ero jäsenyyksillä on, että normaalisti partiolaisen jäsenmaksusta lippukunta saa toimintaansa 10 euroa ja loput maksusta menee partiopiirille ja keskusjärjestölle, joiden palveluita partiolainen hyödyntää harrastuksessaan. Lippukunnan kannatusjäsenen jäsenmaksu tulee lyhentämättömänä suoraan lippukunnan toiminnan tukemiseen.

Kannatusjäsenmaksun hinta on 50 euroa vuodessa ja se laskutetaan lippukunnan toimesta loppuvuodesta.

Kannatusjäsen tekee normaalisti lippukuntaan jäsenhakemuksen partion virallisia lomakkeita käyttäen, mutta kirjoittaa hakemuslomakkeelle lisätiedoksi ”kannatusjäsen”. Huom! Mikäli nykyinen partiolainen haluaa siirtyä vain lippukunnan jäseneksi, eli kannatusjäseneksi, hän voi ilmoittaa siitä hanna.lempinen@partio.fi. Samoin, jos joku huoltaja haluaa toimia kannatusjäsenenä, ohjeet ovat samat.

Tällöin uutta jäsenhakemusta ei tarvita, vaan jäsenrekisterinhoitaja vaihtaa (tai lisää huoltajalle) jäsenyyden kannatusjäsenyydeksi.

Kuinka liityn kannatusjäseneksi?

  1. Tee jäsenhakemus osoitteesta https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenyys.aspx?id=9999711 kohdasta ”Olen aikuinen ja haluan liittyä partioon.
  2. Täytä lomake ja paina ”tallenna ja siirry asiointipalveluun”.
  3. Asiointipalvelusta aukeaa suoraan ikkuna, josta voit tehdä hakemuksen lippukuntaan. Hae lippukunta lippukunnan nimellä ”Viinikan Siniset” ja valitse se alasvetovalikosta. Asiointipalvelun hakemuslomakkeella kysytään paljon asioita, jotka eivät päde kannatusjäsenyydessä. Voit siis jättää muut kohdat tyhjäksi. Tärkeintä on valita oikea lippukunta ja kirjoittaa lisätietoihin ”kannatusjäsen”
  4. Kun jäsenrekisterinhoitaja on hyväksynyt hakemuksesi, asiointipalvelussa näkyy jäsenyydet välilehdellä tieto Viinikan Sinisten kannatusjäsenyydestä. Saat myös sähköpostiisi tiedon hyväksynnästä.

Omien tietojen oikeellisuudesta, mm. sähköpostista, on hyvä pitää huolta. Omia tietoja muokataan asiointipalvelun kautta, johon tarvitaan tunnukset. Kannatusjäsenlaskut ja muut mahdolliset tiedotteet lähetetään jäsenrekisteriin merkittyihin sähköposteihin.

Mikäli kannatusjäsenyydestä haluaa erota, se onnistuu ottamalla yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *